Vocea străzii: „Noi cu cine votăm?”

Am primit un mesaj de la un cetățean din comună care se arată revoltat de faptul că pe lista de candidați pentru funcția de primar apar persoane cu probleme penale:

FĂRĂ PENALI LA FLOREȘTI!

Locuiesc în comuna Florești de vreo 5 ani. Fac zilnic naveta. Nu pot să-l uit pe Șulea care a dus în vârful dealului un buldozer și se lăuda că el va face șosea de centură… nici măcar nu avea avize, autorizații și proiect. Asta a fost acum 4 ani. Ne-a privit în ochi și ne-a mințit, iar noi l-am votat. Acum mai vrea 4 ani la Primăria Florești, cu aceași seninătate, ne privește în ochi si iar ne minte. Eu nu-l votez, pentru nu-l mai cred, nu am încredere în el. Voi ce veți face?

Nu pot să uit nici perioada în care gunoaiele fermentau lângă blocuri iar Șulea nu făcea nimic. Despre haosul urbanistic știm cu toții ce se întâmplă.  În ziarele locale am citit  următoarele: “Horia Șulea, primarul comunei Florești de la periferia municipiului Cluj-Napoca, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilată infracțiunilor de corupție.” Cică sentința încă nu-i definitivă și din acest motiv ar putea candida. Păi și dacă va fi definitiva peste 6 luni , ce facem dragii mei, mergem iar la vot? Va asigur că eu nu sunt lovit în cap. Voi?

Un alt candidat la Primăria Florești este Bogdan Pivariu, beizadeaua lui Pivariu de la PNL Cluj și director la DSV Cluj. Nasul sau de căsătorie este actualul ministru al agriculturii. Vă întreb, ca simpli consăteni, ce diferența este între Mario Iorgulescu, cel care a ucis un om nevinovat și Bogdan Pivariu? Mario a avut ghinion iar lui Bogdan i-a pus Poliția fiolă, ceva mai repede și nu a apucat să omoare pe nimeni. Amândoi sunt beizadele, bătăuși, copii de bani gata, profitori ai tranziției. La capitolul aroganță, inteligență, sunt la fel.

De asta trebuie să mergem noi la vot și pe urmă să ne văicărim alți patru ani? Să votăm doi penali? Nu-i cunosc prea bine pe ceilalți dar știu că mai sunt pe lista candidaților câteva nume. Uitați ce scrie în sentința lui Bogdan Pivariu: În temeiul art. 396 alin. 1, 4, 10 CPP rap. la art. 375 alin. 1, 2 CPP, stabileşte faţă de inculpatul -PBN-pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. de art. 336 alin. 1 din C.pen. o pedeapsă de 8 luni închisoare. În temeiul art. 83, art. 84 CP dispune amânarea aplicării pedepsei de 8 luni închisoare pe durata termenului de supraveghere de 2 ani care se calculează de la dată rămânerii definitive a prezenței hotărârii.

DRAGI FLORESTENI, VENIȚI LA VOT, VOTAȚI PE CINE VREȚI DAR NU VOTAȚI PENALI.” se arată în mesajul trimis de Iacob Mureșan.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu