Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva

Flaviu Udrea, candidat din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI la funcția de primar al comunei, ne vorbește despre nemulțumirile sale legate de prestația actualei administrații locale și propunerea pe care o face floreștenilor care vor merge la vot pe 9 iunie. 

Știri din Florești: Cine este omul Flaviu Udrea? Cum v-ați caracteriza și ce experiență aveți?

Flaviu Udrea: Sunt un om obișnuit, ca majoritatea celor care locuiesc în această comunitate. Am ales Floreștiul să-mi fie acasă în anul 2016, cand am achiziționat aici o proprietate, prin credit, la fel ca mulți alți români. Aici mi-am întemeiat o familie și aici s-a născut fiica mea. Am o experiență de peste 15 ani ca manager de vânzări în domeniul IT & Telecomunicații, în managementul resurselor umane și în managementul obiectivelor și al performanței. Știu că doar munca în echipă te face să ajungi la un rezultat foarte bun, iar ca primar nu poți realiza nimic dacă nu faci echipă cu cetățenii care așteaptă condiții de viață mai bune de la autoritatea locală.

Știri din Florești: Care sunt concluziile dumneavoastră după ce ați fost în rol de consilier local?

Flaviu Udrea: Sunt consilier local din luna noiembrie 2023, atunci am intrat în Consiliul Local în locul colegului meu, Sergiu Leuce, care s-a retras din motive personale și căruia îi mulțumesc pentru activitatea avută. Am fost însă alături de colegii mei consilieri încă din prima zi de mandat și am participat alături de ei la întâlnirile de pregătire a ședințelor de Consiliu Local.

Din păcate, orice propunere a USR pentru a schimba ceva în bine în Florești a fost respinsă de cei care au majoritatea în Consiliul Local. Ne-am lovit practic de un zid politic din partea actualei majorități locale pentru care interesul cetățeanului nu este deloc important. Ca să vă dau doar câteva exemple, USR a propus înființarea Centrului de permanență medicală, programul „Vinerea Verde”, proiectul transportului de noapte între Florești și Cluj-Napoca ori amendamente la buget care vizau creșterea siguranței cetățenilor, lărgirea trotuarelor și multe altele. Bineînțeles, unele proiecte, deși respinse inițial, au fost preluate de cei de la PNL și asumate de aceștia.

Știri din Florești:  Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar al comunei Florești?

Flaviu Udrea: Floreștiul trebuie să fie o comună modernă, cu o calitate a vieții ridicată pentru toți cetățenii săi. O comună unde infrastructura urbană susține dezvoltarea durabilă și unde serviciile publice sunt eficiente și accesibile. Am decis să candidez pentru funcția de primar al Floreștiului din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru că, deși a devenit una dintre cele mai bogate comunități din România, prosperitatea nu se vede în serviciile publice.

Știri din Florești: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Flaviu Udrea: Actuala administrație îmi lasă impresia că fie nu știe să rezolve problemele floreștenilor, fie e lipsită de interes pentru a se ocupa de acestea. Oricum, ce așteptări putem avea de la un primar care atunci când era consilier local și viceprimar ridica mâna disciplinat în ședințele de Consiliu, în dreapta lui Șulea, la tot ce a însemnat dezastrul urbanistic din Florești? E unul din principalii responsabili, nu putem avea așteptări prea mari. Am văzut în ultimii 3 ani și jumătate proiecte realizate pe jumătate, cum e celebra „Strâmtoarea Terra”. Actualul primar este un primar al jumătăților de măsură, iar floreștenii merită mai mult!

Știri din Florești: Care considerați că sunt principalele probleme ale comunei și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Flaviu Udrea: Comuna Florești se află astăzi într-un punct de cotitură. Cele mai mari probleme cu care ne confruntăm sunt traficul și haosul urbanistic. Ori le rezolvăm acum, ori riscăm ca Floreștiul să devină de nelocuit.

Cei mai mulți floreșteni lucrează în Cluj-Napoca și asta devine o problemă majoră atunci când vorbim despre trafic. Sunt zile când pe șoseaua care leagă Florești de Cluj-Napoca se stă în trafic de la zeci de minute la ore întregi. Nu e normal să îți petreci 2 sau 3 ore pe zi în trafic, în loc ca acest timp să îl dedici familiei sau altor activități.

O problemă pe care au ridicat-o floreștenii cu care am stat de vorbă în ultimele săptămâni este și cea a lipsei trotuarelor în anumite zone ale comunei și pe unde ca pieton nu poți merge fără să îți pui viața în pericol. La fel, lipsa pistelor pentru bicicliști. Extinderea rețelei de transport public, inclusiv cu servicii de noapte, constituie, de asemenea, o problemă pentru cei care folosesc autobuzele CTP.

Foarte mulți floreșteni își doresc să își poată duce copiii la creșe, grădinițe și școli în Florești. În acest moment, infrastructura educațională existentă nu face față cerințelor comunei, iar mulți dintre aceștia își duc copiii la școli și licee din Cluj-Napoca.

Totodată, în micro-cartierele Floreștiului nu sunt destule spații verzi, parcuri sau locuri de joacă. Nu există un echilibru între nevoile rezidenților și dezvoltarea imobiliară, de aceea avem nevoie de o reconfigurare urbană strategică.

În Florești s-a construit foarte mult, dar fără să se țină cont de nevoile locuitorilor. Avem blocuri noi, dar avem probleme cu rețeaua electrică sau canalizarea, iar serviciile de salubritate sunt ineficiente.

Mulți floreșteni își doresc să participe la deciziile pe care le ia administrația locală și care le afectează viața în mod direct și acuză lipsa de transparență și de informare. Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor de către Primărie nu poate fi decât în beneficiul comunității.

Știri din Florești: Ce viziune de viitor aveți pentru Florești? Spre ce ar trebui să se îndrepte comunitatea? Există un model de urmat?

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva. Spre deosebire de actuala conducere locală, nu mă tem că voi fi taxat politic, pentru că nu vreau să ies la pensie din politică. Vreau să fac ceva pentru comuna în care am ales să trăiesc și să îmi întemeiez o familie.

Floreștiul trebuie să devină o comună în care cetățeanul contează și este respectat. Vreau ca floreștenii să aibă acces la educație de calitate și la servicii medicale în comuna lor. Vreau o comună în care nimeni să nu se mai plângă de serviciile publice nefuncționale, de canalizarea care refulează sau de străzile inundate când plouă sau de haosul din trafic.

Floreștiul trebuie să se schimbe și asta înseamnă, în primul rând, o schimbare a conducerii locale. Avem modele de urmat, cum ar fi de exemplu administrația din Oradea, o administrație care a știut să prioritizeze și să implementeze proiecte în interesul cetățenilor. Până la urmă, faptul că avem aproape de noi exemple de bune practici e un semnal clar că se poate, e nevoie doar de oameni competenți în funcții publice.

Știri din Florești: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Flaviu Udrea: În primul rând – Hristos a înviat! – și un mesaj de bucurie și speranță tuturor floreștenilor care au sărbătorit Învierea Domnului în aceste zile. Apoi, Floreștiul merită mai mult și vă provoc să îndrăzniți să credeți că acest lucru e posibil!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu