Vicepreședintele USR Florești îi trimite primarului o scrisoare deschisă

Sergiu Leuce, vicepreședinte al organizației din Florești a Uniunii Salvați România, a conceput o scrisoare deschisă pentru primarul Horea Șulea, despre problemele cu curățenia și situația creată de căderile de zăpadă în comună.

Scrisoare deschisă privind problemele legate de salubritate, deșeuri și deszăpezire în com. Florești, jud. Cluj

Domnule primar Horea Petru Șulea,

Problemele privind salubritatea, deșeurile și deszăpezirea în comuna Florești sunt, din păcate, nerezolvate corespunzător. Constatăm că rezolvarea lor, în mod transparent și cu beneficii pentru comunitate întârzie să apară.

Din februarie 2017 până în prezent firma Quatro Eco Salub colectează și transportă gunoiul din Florești. Primăria a semnat cu această firmă nu mai puțin de șapte contracte sau prelungiri de contract, toate atribuite prin negociere directa, FĂRĂ LICITAȚIE, pe o perioada de 6 sau 3 luni.

Cu toate că au avut loc proteste în care s-a cerut rezolvarea acestei probleme, cu toate că Primăria a fost amendată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (amendă pe care tot noi, floreștienii, o plătim din banii publici ai comunei) și…cu toate că domnul primar Horia Șulea este cercetat penal pentru abuz în serviciu în chestiuni legate de salubritate această problemă nu este discutată, nu este rezolvată într-un mod transparent și deschis.

În calitate de reprezentant al U.S.R., principalul partid de opoziție din Florești, cer public domnului Horia Petru Șulea , primar al Comunei Florești, următoarele:

1) să pregătească documentația și să organizeze licitația în timp util pentru serviciile privind salubritatea, deszăpezirea și ridicarea deșeurilor în Florești. Și aceasta pentru ca, atunci când expira contractul actual, în mai 2019, noul contract să intre în vigoare imediat, fără să existe o sincopă în asigurarea acestor servicii pentru floreșteni. Și pentru a atrage firme serioase în competiție, vă recomand ca aceste servicii să fie cuprinse într-un singur pachet, nu separat.

2) respectarea în cadrul contractului a Ordonanței de Urgență nr. 70 din 2018 în care se specifică, printre altele, că trebuie făcută o colectare separată cel puțin pentru hârtie, plastic, metal și sticlă. Valoarea minimă a indicatorului pentru 2019 este de 40% privind colectarea separata a deșeurilor.

3) creșterea frecvenței de ridicare a gunoiului. Sunt zone unde programul de ridicare al gunoiului este subdimensionat.

4) adoptarea în cadrul acestor servicii a principiului ,,plătești pentru cât arunci”. În felul acesta se încurajează colectarea selectivă.

5) creșterea numărului punctelor de colectare selectivă și îmbunătățirea celor două puncte existente prin prelungirea programului de colectare.

6) lunar, să faceți public numărul abonaților la aceste servicii. Acest raport lunar este foarte important pentru a vedea evoluția numărului de abonați și plățile pe care aceștia le fac. Veniturile din taxa pe salubritate trebuie sa acopere cheltuielile!

7) să anunțați care sunt măsurile concrete întreprinse de Primărie pentru creșterea numărului de abonați.

Cu respect, Leuce Sergiu, Vicepreședinte al U.S.R. Florești

Distribuie articolul

Lasă un comentariu