Scandal în Consiliul Local Florești: Sergiu Leuce, consilier din partea USR PLUS, a fost schimbat din funcția de președinte al Comisiei de Urbanism, prin votul majorității liberale, sub pretextul că ar sprijini interesele dezvoltatorilor imobiliari, după ce a invitat câțiva la ședință, pentru a da detalii despre mai multe proiecte aflate în discuție.
În replică, conducerea USR PLUS a declarat că situația este exact pe dos, colegul lor fiind înlocuit pentru că devenise incomod și nu dorea să accepte toate proiectele imobiliare propuse, spre deosebire de consilierii PNL.
Radu Chirilă, liderul USR Cluj, declară:
„Alături de toți colegii din USR PLUS Florești, suntem dezamăgiți de modul în care colegii de guvernare de la PNL aplică bunele practici în administrația locală.
Ședințele de Comisii de specialitate ale Consiliului Local trebuie să fie publice și accesibile oricui poate aduce informații ce pot ajuta consilierii locali să ia decizii pe deplin informate privind dezvoltarea comunei noastre. Un astfel de exercițiu ar fi trebuit să aibă loc marți când au fost invitați dezvoltatorii unor proiecte controversate pentru a clarifica motivația din spatele proiectelor și pentru a li se explica poziția Comisiei Consiliului Local nemijlocit, în scopul creșterii calității proiectelor depuse în viitor.
În ședința internă de pregătire a ședinței, USR PLUS a decis respingerea tuturor proiectelor problematice, așa cum a fost exprimat votul și în Comisie.
Din păcate, colegii de la PNL au folosit această situație pentru a forța schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism, Sergiu Leuce (USR), inginer constructor cu peste 10 ani experiență în domeniu, cu Edmund Martin (PNL), fără experiență profesională în urbanism sau construcții.
Este important de menționat că propunerea a venit din partea consilierului local PNL Laar Andras, aflat la al treilea mandat, parte din echipa lui Horia Șulea și care a contribuit la aprobarea proiectelor controversate din comună. Această schimbare nu a avut un temei în regulamentul de funcționare aplicabil și a fost strict o decizie politică unilaterală.
La finalul ședinței, proiectele problematice au fost respinse, mulțumită modului în care a fost pregătită ședința de Sergiu Leuce.
După acest episod, nu putem decât să constatăm că vechile metehne din Consiliul Local Florești se manifestă în continuare. E evident că schimbarea vine drept urmare a pozițiilor ferme ale USR PLUS împotriva construcțiilor din zonele fără utilități ale comunei Florești.”
Iată care au fost proiectele cu probleme, respinse în ședința de marți:
__
12. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME S(D)+P+3E, AMENAJARI EXTERIOARE, BRANSAMENTE LA UTILITATI, OPERATIUNI NOTARIALE” Sat Floresti, Str. Sesul de Sus fn, Jud Cluj; Proiectul propune realizarea a 138 apartamente si un spatiu de servicii;
𝑅𝑒𝑧𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒: 𝐼𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑣𝑜𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑅𝐸𝑆𝑃𝐼𝑁𝑆.
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑟𝑒: 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑎𝑙 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑠𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑎𝑙 𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑢𝑛 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑃+𝐸 𝑠𝑎𝑢 𝑃+2𝐸; 𝑎𝑛𝑠𝑎𝑚𝑏𝑙𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑡 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑛 𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑙𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑟𝑐𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑎𝑢𝑡𝑜(𝑑𝑎𝑟 𝑠𝑖 𝑝𝑖𝑒𝑡𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑙𝑖𝑝𝑠𝑎 𝑡𝑟𝑜𝑡𝑢𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟) 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑛𝑔𝑢𝑙𝑎𝑡𝑖𝑒𝑖 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑇𝑒𝑟𝑟𝑎; 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡𝑖𝑐𝑖 𝑠𝑜𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖(𝑃𝑂𝑇, 𝐶𝑈𝑇) 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑑𝑒𝑝𝑎𝑠𝑒𝑠𝑐 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑧𝑜𝑛𝑒𝑖;
13. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE HALA DEPOZITARE SI BIROURI CU REGIM DE INALTIME PARTER SI 2 ETAJE, CABINA POARTA, ACCES AUTO, IMPREJMUIRE, AMENAJARI EXTERIOARE, RETELE EDILITARE”situate in Comuna Floresti, Sat Luna de Sus, fn, DN1/E60 KM 8, Jud Cluj;
𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑟𝑒𝑡𝑟𝑎𝑠 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑜𝑟𝑑𝑖𝑛𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑧𝑖
14. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “ELABORARE P.U.Z.- CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME D+P+5E CU FUNCTIUNI MIXTE LA PARTER, SI UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME D+P+3E+ER, IMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI SI BRANSAMENTE LA UTILITATI”sat Floresti, str Teilor, fn, Jud Cluj: Proiectul propune realizarea a 70 apartamente si spatii de servicii la parterul imobilului de la strada.
𝑅𝑒𝑧𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒:𝐼𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑣𝑜𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑅𝐸𝑆𝑃𝐼𝑁𝑆.
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑟𝑒: 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑎𝑙 𝑖𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑠𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙 𝑎𝑙 𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑢𝑛 𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑑𝑒 𝑃+𝐸 𝑠𝑎𝑢 𝑃+2𝐸;
15. Proiect de hotarare privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea “REACTUALIZARE PUZ APROBAT PRIN HCL NR. 149 DIN 02.07.2008 SI CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINTE COLECTIVE, RACORDURI SI BRANSAMENTE LA UTILITATI”Floresti, Dealul de Jos, zona 2: Propune edificare a 44 de immobile cu regim de inaltime de S+D(S)+P+4E+2ER.
𝑅𝑒𝑧𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒: 𝐼𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑣𝑜𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑅𝐸𝑆𝑃𝐼𝑁𝑆.
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑟𝑒: 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑠 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑟-𝑜 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑏𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑢𝑛𝑐𝑡 𝑑𝑒 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑎𝑙 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑎𝑢𝑡𝑜 𝑠𝑖 𝑝𝑖𝑒𝑡𝑜𝑛𝑎𝑙; 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑛𝑢 𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡𝑎 𝑐𝑢 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑟𝑢𝑡𝑖𝑒𝑟𝑎, 𝑑𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖;
16. Proiect de hotarare privind aprobarea documentației pentru lucrarea “REACTUALIZARE PUZ-PUD APROBAT PRIN HCL NR. 238 DIN 15.11.2007 PENTRU CONSTRUIRE ANSAMBLU LOCUINTE CU REGIM DE INALTIME D+P+E+M, FUNCTIUNI COMPLEMENTARE SI SERVICII, IMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI SI BRANSAMENTE LA UTILITATI”Sat Tauti, fn: Propune realizarea unui ansamblu de 150 case si imobile de servicii si functiuni diverse;
𝑅𝑒𝑧𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒: 𝑖𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑣𝑜𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑖𝑠𝑖𝑒𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑅𝐸𝑆𝑃𝐼𝑁𝑆.
𝑀𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑟𝑒: 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑛𝑢 𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑠 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑖 𝑣𝑖𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑙𝑎 𝑠𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑎𝑑𝑎 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡𝑖𝑒 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑢𝑙𝑡𝑒𝑟𝑖𝑜𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑛𝑠𝑎𝑚𝑏𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖; 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑖𝑛𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑠𝑎 𝑟𝑒𝑣𝑖𝑛𝑎 𝑐𝑢 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡𝑖𝑖 𝑙𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑙𝑒𝑚𝑎 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑙𝑎 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡𝑖𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑖 𝑐𝑢 𝑢𝑛 𝑠𝑜𝑛𝑑𝑎𝑗 𝑑𝑒 𝑜𝑝𝑖𝑛𝑖𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑇𝑎𝑢𝑡𝑖 𝑣𝑖𝑠 𝑎 𝑣𝑖𝑠 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡.