USR Florești cere stoparea haosului urbanistic din comună

Filiala floreșteană a USR a înaintat o scisoare deschisă către primarul Horia Șulea,  șeful biroului de urbanism, Lădariu Alexandru, și consilierii locali, prin intermediul căreia cer stoparea în totalitate a adoptării PUZ-urilor și PUD-uri pe raza UAT Florești, pe motiv că PUG-ul este expirat din data de mai bine de un an.

„Membrii USR Florești vă cer sa stopați în totalitate adoptarea PUZ-urilor și PUD-uri pe raza UAT Florești deoarece PUG-ul este expirat din data de 11.01.2017.

De asemenea, cerem organizarea unei licitații publice pentru actualizarea PUG-ului și a Regulamentului Local de Urbanism, în cel mai scurt timp! Noul PUG și RLU trebuie să fie adaptate realităților din Floreștiul actual, o localitate care are oficial peste 32.000 de locuitori și care se dezvoltă în ritm accelerat.

Noul PUG trebuie realizat pentru un Florești care este parte integrantă a zonei metropolitane Cluj. Vechiul PUG a fost realizat în 2005, data la care zona metropolitană Cluj nu era înființată.

Istoric:

În anul 2010, prin HCL120 din 5 noiembrie se aproba începerea demersurilor și efectuarea procedurii de achiziție pentru execuția lucrării „Reactualizare Plan Urbanistic General și Regulamentul Local de Urbanism Comuna Florești, Județul Cluj”. Licitația este câștigată de către Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai cu suma de 342.000 lei. Acesta este întocmit în prima fază și intră în dezbatere publică în noiembrie 2012. În anul 2015 (iunie) alternativa finala a PUG-ului și a RLU intră în dezbatere publică. În ședința din data de 20 ianuarie 2016 Primarul Floreștiului, dl. Horia Șulea, a anunțat că s-a renunțat la noul PUG pentru ca era expirat. Deși s-au alocat sume de bani din bugetul local în anii 2012, 2013, 2014, 2015 domnul Horia Șulea a hotărât că PUG-ul din 2005 este mai bun decât cel din 2015 întocmit de Universitatea Babeș-Bolyai”, se arată în scrisoarea USR Florești.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu