Viorica Dăncilă: Există întârzieri în ceea ce privește construcția celor trei spitale regionale

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, 30 ianuarie, în cadrul întâlnirii cu comisarul european Corina Creţu, că există întârzieri în ceea ce privește construcția celor trei spitale regionale din Florești (jud Cluj), Iași și Craiova. În aceeași situație se află și proiectele care prevăd construcţia autostrăzii Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş și a liniei de metrou M6 din capitală.

„Din păcate, pentru autostrada Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş şi construcţia liniei de metrou M6 Gara de Nord – Otopeni şi construcţia celor trei spitale regionale – (…) Cluj, Iaşi, Craiova – există întârzieri. În cel mult o lună de zile, voi analiza împreună cu miniştrii de resort amploarea acestor întârzieri şi vom identifica soluţii, astfel încât în perioada imediat următoare soluţiile identificate să le discutăm cu dumneavoastră”, a spus premierul Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că, în cazul proiectelor privind autostrada Sebeş – Turda şi privind reabilitarea de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, “lucrările sunt în grafic”.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, Consiliul Județean Cluj a predat Ministerului Sănătății terenul pe care va fi edificat viitorul Spital Regional de Urgență de la Florești, prin intermediul unui protocol de predare-primire. Predarea efectivă a terenului și semnarea acestui document reprezintă ultimul pas procedural legal.

Unitatea medicală, cofinanțată prin Programul Operațional Regional, urmează să fie realizată cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate și de depunere a documentației complete a proiectului este primăvara acestui an.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu