USR Florești aduce propuneri pentru bugetul pe 2018 al comunei

Membrii filialei floreștene a USR aduc câteva propuneri de proiecte care ar putea fi incluse pe lista bugetului aferent acestui an, proiecte complementare cu cele deja incluse de autoritățile locale (detalii aici). Conform acestora, lista a fost deja trimisă primarului Horia Șulea.

Propunerile USR Florești sunt următoarele:

1) BUGET-FINANȚE: Dorim implicarea cetățenilor comunei Florești, jud. Cluj, în procesul democratic al luării deciziilor care-i privesc. În acest sens propunem alocarea a 3% din bugetul local pe anul 2018 pentru crearea fondului necesar unui concurs de proiecte pe modelul bugetului participativ.

2) VIAȚĂ SOCIALĂ- AGREMENT. Cerem creșterea numărului de parcuri și locuri destinate recreerii în satele comunei Florești. Considerăm că alocarea în bugetul local, pe anul 2018, a sumelor necesare construcției de parcuri și locuri de joacă pentru copiii floreștenilor și realizarea acestui deziderat al nostru poate susține dezvoltarea identității locale.

3) SIGURANȚA POPULAȚIEI. Pe foarte multe străzi importante și intens circulate din Florești siguranța circulației este foarte scăzută. Ne dorim ca din bugetul comunei pe anul în curs să fie finanțate proiecte care să conducă la creșterea gradului de siguranță a circulației pietonale. Prima direcție pe care dorim s-o urmăriți în cheltuirea acestor sume de bani este regândirea unor străzi care au un grad mic al circulației pietonale, înființarea de străzi pietonale, asfaltarea străzilor care necesită acest lucru, crearea de trotuare, sensuri unice etc.

4) CULTURĂ ȘI SPORT. În sensul îmbunătățirii vieții culturale și sportive în comuna Florești ne dorim ca din bugetul pe anul 2018 Consiliul Local să aloce o sumă consistentă pentru susținerea unui concurs de proiecte cu fonduri nerambursabile, concurs la care să poată aplica, pe bază de proiecte (culturale sau sportive), toate organizațiile non-guvernamentale de pe raza comunei. Solicităm crearea unor proceduri transparente și în acord cu legislația în vigoare care privește fondurile nerambursabile.

Tot în sensul completării listei bugetului local al comunei Florești pe anul 2018, a venit cu propuneri si parlamentarul Adrian Dohotaru. Sugestiile acestuia pot fi consultate aici.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu