Parlamentarul Adrian Dohotaru aduce 10 propuneri pentru bugetul comunei Florești din 2018

Adrian Dohotaru, deputat de Cluj în Palamentul României, aduce câteva propuneri pentru bugetul comunei Florești, aferent anului 2018.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, deputatul aduce în discuție zece proiecte pe care auoritățile floreștene le-ar putea dezbate și adopta, în vederea modernizării comunei, dar și a creării unei mai bune comunicări între cetățeni și Primărie.

„Am făcut în colaborare cu Demos Cluj 10 propuneri pentru bugetul comunei Florești în 2018

Cum Florești e o zonă de 40.000 de locuitori care s-a dezvoltat fără spații publice și bunuri comune, acestea sunt stringente. Sunt câteva propuneri care merită discutate la ședința de Consiliu Local, de joi, ora 16.00, 8 februarie, în care se aprobă bugetul. Îi încurajez pe cei care locuiesc în Florești să participe, dacă au timp și să facă presiune pe administrație”, spune deputatul.

Cele 10 propuneri ale acestuia sunt:

1. Buget participativ la Florești cu 10% din bugetul de dezvoltare a orașului, dezbateri în spațiul public și în on-line.

2. Parteneriat între Primărie și Polus pentru a crea un spațiu public pe acoperișul mall-ului cu intrare gratuită.

3. Parteneriat între Primărie și Compania de Apă Someș SA pentru a deschide o parte din zona protejată de peste 280 de hectare (spațiul din jurul Muzeului Apei sau mutarea gardului de la Someș pentru a realiza o legătură ciclistă și pietonală între Cluj și Florești pe malul râului).

4. Campanie de informare cu privire la beneficiile transportului în comun, dar și cu privire la împărțirea mașinii (carpooling, carsharing).

5. Pistă de biciclete între Florești și Cluj.

6. Bibliotecă cu rol de spațiu comunitar (loc de joacă pentru copii, dezbateri civice, evenimente culturale).

7. Îmbunătățiri la iluminatul stradal care e deficitar, eventual folosind becuri LED.

8. Florești pentru oameni, nu pentru mașini: trotuare peste tot.

9. Inițierea unor dezbateri pentru unirea comunei Florești cu orașul Cluj.

10. Pădurea pedagogică: realizarea unor marcaje, dar și a unor puncte de informare cu privire la fauna și flora arealului din preajma comunei pentru a suplini lipsa de spații verzi din localitate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu