USR a lansat filiala din Florești. „Ne dorim ca cei din Consiliul Local să știe că existăm, să știe că îi supraveghem”

Uniunea Salvați România (USR) a lansat astăzi, 19 decembrie, filiala din Florești. Aceasta numără 9 membri, cetățeni ai comunei, în funcția de conducere aflându-se Mihai Vadan.

Conform lui Vadan, filiala floreșteană are drept prioritate crearea unei punți între cetățeni și autoritățile locale. Aceștia doresc să implice activ atât în problemele de interes major ale comunității din care fac parte (trafic, salubritate), cât și în problemele mai mici cu care cetățenii se confruntă.

„Ca și priorități ne îndreptăm atenția spre trei direcții majore. Prima direcție este cea a marilor proiecte, a celor de durată, cum ar fi traficul. Mai este direcția micilor proiecte. Aici ne referim la chestiuni mărunte, dar care pentru cetățeni contează. Aceste două direcții pot fi reunite într-un monitor de politici locale, similar cu cel de la Cluj.

Din câte am observat, prezența civică la ședințele de consiliu local este destul de scăzută. Ne dorim ca cei din Consiliul Local să știe că existăm, să știe că îi supraveghem”, a declarat președințele USR Florești.

Proaspăt lansata filială își va stabili clar direcțiile de acțiune pentru următoarele șase luni în cadrul unei ședințe care va avea loc în decursul săptămânii viitoare.

Totodată, se dorește ca, în următoarea jumătate de an, numărul adepților din rândul floreștenilor să ajungă până la 50.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu