Un sistem inovator de colectare selectivă va fi inaugurat săptămâna aceasta în Florești

În fotografie se poate observa un sistem instalat în Oradea, asemănător cu cel ce urmează a fi inaugurat miercuri în Florești.

Sigurec City, un sistem inovator de colectare selectivă a deșeurilor, va fi inaugurat miercuri, 1 iunie a.c., începând cu ora 11.00, în zona ANL-urilor din Florești, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei comunei Florești.

Lansarea acestui sistem este prima etapă de dezvoltare a proiectului „În Florești reclicând”, lansat în luna februarie a anului curent, prin semnarea unui Acord Voluntar între Primăria Comunei Florești și reprezentanți ai industriilor de colectare și reciclare a deșeurilor.

Conform comunicatului de presă al Primăriei Florești, obiectivul acestui acord menționat a fost „atingerea țintelor obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate în proporție de 50%, cu doi ani mai devreme față de termenul asumat național, adică în 2018 față de 2020”.

Floreștenii sunt invitați să participe, așadar, miercurea aceasta la evenimentul de lansare, unde vor putea testa sistemul.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu