Șofer minor din Gilău, cercetat de polițiști. Pentru reținerea lui a fost efectuat un foc de avertisment

Polițiștii clujeni au depistat un tânăr, de 17 ani, din Gilău, care conducea un autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, pe raza cartierului Mănăștur din Cluj-Napoca. Întrucât acesta nu a oprit la semnalul polițistului, pentru reținerea lui și a pasagerilor a fost efectuat un foc de avertisment, în plan vertical.

Conform informațiilor oferite de oamenii legii, duminică, 4 februarie a.c., în jurul orei 23:30, tânărul a fost observat de un polițist și un jandarm în timp ce conducea cu viteză excesivă. Acesta nu a oprit la semnalul efectuat de către polițist, continuându-și deplasarea. Astfel, patrula auto a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

La un moment dat, conducătorul auto a oprit și împreună cu alte două persoane au coborât din autovehicul și au fugit. Polițistul și jandarmul au pornit în urmărirea lor și i-au somat să se oprească, cei trei neconformându-se. Pentru oprirea lor, a fost necesară efectuarea unui foc de avertisment în plan vertical. În urma uzului de armă nu au rezultat victime, iar cei trei au fost reținuți și conduși la sediul unității de poliție.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că numărul de înmatriculare aplicat autovehiculului era fals, acesta fiind neînmatriculat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, fapte prevăzute de Codul penal.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu