Ședință tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență din Florești

Consiliul Județean Cluj a găzduit, în data de 12 martie a.c., prima ședință tehnică de lucru referitoare la construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Obiectivul principal al întâlnirii l-a reprezentat analizarea chestiunilor de natură tehnică, în vederea urgentării finalizării studiului de fezabilitate.

În cadrul înâlnirii au fost analizate o serie de aspecte tehnice și chestiuni practice referitoare la numărul optim de paturi pe care le va avea viitorul Spital Regional raportat la standardele legale și la suprafața totală disponibilă, amplasarea parcărilor și a numărului de locuri necesare, clarificarea distanței clădirii față de limitele proprietăților vecine, felul în care se vor realiza branșamentele la utilități, măsurile obligatorii și investițiile necesare pentru obținerea avizului de securitate la incendiu, asigurarea transportului în comun până în proximitatea spitalului, spațiile alocate pentru activitățile didactice și de cercetare științifică precum și alte chestiuni tehnice relevante.

„A fost, fără îndoială, o discuție extrem de utilă și de constructivă care a atins numeroase aspecte esențiale de a căror clarificare depinde implementarea în bune condiții a proiectului. Întrucât ne dorim un rezultat cu adevărat de excepție, construcția spitalului regional de la Cluj va ține cont inclusiv de modelul și experiența spitalelor similare recent construite în Europa”, a declarat Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Aspectele analizate în cadrul întâlnirii au avut rolul de a urgenta finalizarea documentației necesare finalizării studiului de fezabilitate până cel târziu în luna octombrie 2018, astfel încât, la finele acestui an, să fie depusă la Comisia Europeană aplicația pentru obținerea finanțării nerambursabile în cuantum de 50.000.000 de euro pentru Spitalul Regional de la Cluj.

La întâlnire au luat parte, pe lângă autoritățile județene, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, domnul Cristian Grasu, reprezentantul Băncii Europene de Investiții, domnul Stefan Wunderlich, dar și responsabilii și ceilalți factori de decizie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Direcției de Sănătate Publică, Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Companiei de Apă „Someș”, E-ON Gaz, Electrica Furnizare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu