Primarul comunei Florești, Horia Șulea, cere demiterea prefectului Gheorghe Vușcan

Horia Șulea, primarul comunei Florești inainteaza o cerere catre Guvernul României prin care cere demiterea din funcție a prefectului Gheorghe Vușcan. In acest demers, Sulea este sustinut si de catre deputatul PNL Adrian Oros. Nemultumirile celor doi provin din nenumaratele actiuni ale prefectului care au dus la blocarea unor proiecte benefice pentru comuna Floreti. Dintre acestea, cel mai important este cel referitor la rezolvarea problemei deseurilor din comuna.

Mai exact, la sfarsitul lunii august, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a dat curs invitației prefectului Gheorghe Vușcan, care a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, fara sa fie necesar, pentru declararea Stării de Alertă la nivelul comunei Florești, lucru cerut de primarul Șulea. În mod normal, prefectul ar fi trebuit să aprobe cererea administrației locale floreștene fără convocarea CJSU. Cererea ar fi permis administrației locale floreștene demararea unor acțiuni în special care să permită deblocarea situației. Din păcate însă, solicitarea a fost respinsă. Administrația locală floreșteană a fost îndrumată să folosească rampa privată de la Pata Rât. Însa, acest lucru, ar însemna acceptarea unui monopol și o serie de cheltuieli imense pe care ar urma să le suporte floreștenii în favoarea operatorului privat al rampei.

“Din păcate nu înțeleg de ce situația de la Florești este judecată cu altă măsură decât altele similare. Concret e vorba de situația de la Dej, unde s-a aprobat Starea de Urgență și s-a permis crearea unei stații temporare de transfer. Și, mai mult, la nivelul județului Bistrița Năsăud, care a realizat o celulă de stocare dar aceasta s-a umplut deja de deșeuri, s-a creat un blocaj pe această linie și s-a declarat starea de urgență la nivelul județului”, a declarat primarul Sulea intr-un comunicat de presa.

Referitor la acelasi subiect si deputatul PNL Adrian Oros se arata nemultumit fata de actiunile prefectului.

Atât din postura de cetățean al Floreștiului, cât mai ales din cea de reprezentant în Parlamentul României a locuitorilor acestei comune, consider că actualul prefect este departe de menirea sa, cea de a implementa politicile guvernamentale ale Executivului în teritoriu. Consider că demiterea prefectului Gheorghe Vușcan ar fi un gest de normalitate în condițiile în care actualul prefect a uitat de politicile guvernamentale și mai mult se axează pe politici de partid și acțiuni specifice actorilor eșicherului politic și nicidecum de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care ar trebui să fie apolitic în gândire și acțiuni”.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu