Începe demararea lucrărilor la drumul de execuție SUD Florești

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, anunță că miercurea aceasta, 25 mai, va fi predat amplasamentul Drumului de Legătură Sud Florești, urmând ca, mai apoi, executantul să înceapă demararea lucrărilor. Ordinul de începere al lucrărilor a fost predat executantului de săptămâna trecută, scrie Horia Șulea pe pagina sa de Facebook.

Contractul pentru execuția drumului a fost semnat în urmă cu două săptămâni, în 10 mai, între Primăria comunei Florești și firma SC Diferit SRL, după ce fusese organizată o licitație, la care s-au înscris mai multe firme. Șulea anunța atunci, pe pagina oficială de Facebook, faptul că „drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele”.

Totodată, drumul de ocolire Sud Florești va avea 11 podețe și două poduri, dar și două girații și trei intersecții, după cum anunța Șulea în 10 mai: „Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră”.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu