Horia Șulea, despre prioritățile pentru anul 2018

foto: Cotidianul Transilvan

Într-o postare pe contul său de pe o rețea de socializare, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a punctat câteva din prioritățile pe care administrația locală le are pentru anul în curs.

În primul rând, edilul a a anunțat că taxele și impozitele persoaneleor fizice pe bunuri și imobile, aferente anului 2018, nu se vor majora. Lista taxelor și impozitelor percepute în 2017 poate fi accesată aici.

„La Floresti, taxele si impozitele persoanelor fizice pe bunuri imobile nu se majoreaza. Opinez ca un buget sanatos trebuie construit nu din aceste taxe ci din fonduri europene, atragerea de investitii private si din facilitati pentru dezvoltare. Era sa spun si din taxele si impozitele persoanelor juridice dar acesti bani sunt luati cu japca de actualul Guvern si imprastiati spre alte zone. Unde, din cate am auzit e plin de asistati sociali si celebrul electorat captiv. (Apropos, in Floresti sunt vreo 18 asemenea persoane, din care aprox. 7-8 sunt imobilizate la pat)”, spune edilul.

De asemenea, Primăria Florești are în vedere efectuarea unor „cadastrari masive ale domeniului public” și amenajarea mai multor parcări în zonele Stejarului și Ghe. Doja. Lucrările începute în 2017 vor continua și în acest an.

Se așteaptă și lansarea pe SEAP a licitațiilor remise deja de UAT Florești în ceea ce privește serviciile de salubrizare, dezăpezire, curățenie stradală, dar și reabilitarea mai multor drumuri:

  • Cătanelor 1 (lungime: 435m) + Cătanelor 2 (lungime: 282m) / zona Urușagului/D. Mocanu,
  • Eroilor 22-24 (lungime: 365m) + Porii (lungime: 130m) / zona Emerald,
  • Carpați (lungime: 545m) / zona ANL.

În primăvară, atunci când vremea o va permite, vor fi demarate și lucrările la creșă.

Totodată, primarul Horia Șulea informează că detalii legate de bugetul local aferent anului 2018 vor fi făcute publice la sfârșitul acestei luni, atunci când va avea loc și o dezbatere publică pe această temă.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu