Criza deșeurilor din Florești, motiv de dispută politică

Criza deșeurilor din Florești se acutizează cu fiecare zi care trece. Deși fiecare acuză pe fiecare, nimeni nu vine cu o soluție concretă care să pună capac acestei probleme. Cetățenii comunei aruncă vina când asupra primarului, care nu știe cum să gestioneze situația, când asupra firmei de salubritate (SC Quatro Eco Salub) care nu își face treaba.

Primarul Horia Șulea a venit cu tot felul de explicații care să îi liniștească pe cetățeni, dar nu a făcut decât să tulbure și mai tare apele. Inițial, Șulea susținea că de vină pentru situația în care s-a ajuns sunt asociațiile de proprietari care au datorii la firma de salubritate de 4, 5 ani.

„Întrucât observ că unii sunt mari specialiști în soluții cerute primarului, ei bine, iată, primarul vă dă o soluție. Cea mai simplă: TOATE ASOCIAȚIILE SĂ ÎȘI PLĂTEASCĂ DATORIILE CĂTRE FIRMĂ, UNELE VECHI DE 4-5-6 LUNI. VĂ GARANTEZ CĂ DUPĂ PLATA A 150.000 EURO SITUAȚIA AR fi DEBLOCATA IMEDIAT”, scria primarul pe contul său de pe o rețea de socializare.

facebook.com
facebook.com

În încercarea sa de a găsi o soluție care să poată fi aplicată rapid, edilul floreștean a propus mărirea capitalului social al firmei Quatro Eco Salub. Acest aspect a fost supus spre votare ieri seară, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local. În mod neașteptat, susține primarul, consilierii „PSD, ALDE, PMP și UDMR au pus jocurile politice și interesul de grup deasupra interesului comunității și a sănătății floreștenilor” și s-au opus adoptării acestei soluții.

„În urma situației grave a deșeurilor menajere din Florești, primarul Horia Șulea, consultându-se cu parlamentarii PNL Marius Nicoară și Adrian Oros, a găsit o soluție pentru ca Floreștiul să devină o comună fără gunoaie.

Practic, miercuri, joi și vineri, mormanele de gunoaie ar fi dispărut din Florești dacă Consiliul Local Florești ar fi aprobat propunerea primarului.

Menționăm că echipa liberală de consilieri locali, formată din Bogdan Pivariu – viceprimar, Cristolțan Camelia, Hinteuar Tatiana, Laar Andras, Nicolae Oltean, Adriana Brad, Ioachim Vancea și Traian Abrudan, alături de consilierul local Istvan Szkeley / Condor de la UDMR au votat pentru curățenie în Florești și mărirea capitalului social al firmei unde sunt acționare consiliile locale Florești, Gilău, Căpuș și Măguri Răcătău.

Prin votul consilierilor s-ar fi rezolvat atât problema imediată a debarasării Floreștiului de deșeuri, cât și problema pe termen lung a serviciilor de salubritate.

Consternați și spre surprinderea neplăcută a zecilor de mii de floreșteni care sunt cu deșeurile în fața locuințelor, consilierii locali PSD (Doru Matei, Oprea Luisa) ALDE (Dan Maier, Florentina Vaida), UDMR (Szekely Istvan / Doronci, Albert Ileana) și PMP (Mic Adrian, Cristian Coroian) au votat împotriva curățeniei generale în Florești.

Astfel, ei au demonstrat că jocurile politice sunt mai importante decât sănătatea și curățenia comunei ai cărei reprezentanți sunt. Totodată, au demonstrat lipsă de respect față de floreșteni. Și, din păcate, derâderea și batjocura reprezentanților PSD, ALDE, UDMR și PMP din Consiliul Local Florești au blocat astfel posibilitatea ca Floreștioul să fie curat în 3 zile.

Nu putem să nu remarcăm că soluția propusă de primarul Horia Șulea a fost adoptată de consiliile locale din Gilău, Măguri și Căpușu, doar la Florești interesele de grup și nimicnicia politică a PSD, PMP, ALDE și UDMR, punându-se de-a curmezișuil intereselor floreștenilor.

Suntem convinși că floreștenii vor judeca această poziție a PSD, ALDE, UDMR și PMP împotriva intereselor comunității care i-a ales, duminică, în momentul în care vor avea ștampila de vot în mână” a transmis primarul tot prin intermediul contului său de pe o rețea de socializare.

Ședința a fost finalizată fără un rezultat anume. Deșeurile vor rămâne pe străzi și în zilele următoare. Până când? Nu se știe.

Directorul firmei Quatro Eco Salub a demisionat

Firma Quatro Eco Salub efectuează servicii în Florești, Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău. Spre deosebire de Florești, celelalte trei comune au fost de acord cu majorarea de capital. În urma respingerii proiectului în Florești, Florin Otrocol, directorul Quatro Eco Salub, și-a dat demisia.

Am solicitat capitalizarea. Azi am avut susținerea proiectului in toate cele patru Consilii Locale. In primele trei am primit susținere totala, în unanimitate. La ultima, CL Floresti, am obținut majoritate dar nu 2/3 din voturi. Am promis public ca dacă proiectul meu nu va trece voi demisiona”, a declarat acesta presei.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu