Contractul pentru executarea drumului de ocolire Sud a fost semnat

Astăzi, 10 mai a.c., Primăria comunei  Florești a semnat contractul de execuție al drumului de ocolire de pe partea de Sud cu executantul SC Diferit SRL, firmă ce urmează să primească ordinul de începere al lucrărilor și amplasamentul, iar ulterior să înceapă executarea lucrărilor.

Primarul comunei, Horia Șulea, anunță, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, că luna aceasta va începe șantierul propriu-zis, iar „drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele”.

Totodată, drumul de ocolire SUD Florești va avea 11 podețe și două poduri, dar și două girații și trei intersecții, anunță Șulea. „Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră”.

Conform anunțului postat de Horia Șulea pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, după derularea acestei investiții va urma „cât de repede” o alta: asfaltarea fostului drum de exploatație agricolă, drumul de pe partea de Nord a Floreștiului care face legătura dintre zona străzii Balastierei – Barajul Florești și strada Donath din Cluj-Napoca.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu