Consiliul Județean Cluj este împotriva acordării autorizației fermei de pui din Florești

Consiliul Judeţean Cluj și-a exprimat dezacordul total faţă de acordarea unei autorizații de funcționare a fermei de pui din Florești. Decizia vine în contextul numeroaselor discuţii care au loc în spaţiul public în aceste zile, ca urmare a solicitării de obținere a autorizației integrate de mediu pentru ferma de pui și abatorul din comună.

Consider că aplicarea legii, fără niciun fel de derogări, precum şi respectarea dreptului la viaţă, la sănătate şi la un mediu curat sunt absolut obligatorii şi nicio instituţie a statului nu poate decide în mod contrar, încălcând acest interes public suprem. Adresele pe care le-am transmis instituţiilor abilitate şi prin care am comunicat opoziţia categorică a Consiliului Judeţean faţă de autorizarea unei ferme de pui şi a unui abator într-o zonă rezidenţială reconfirmă punctul nostru de vedere referitor la acest subiect şi demersurile deja întreprinse în acest sens” a declarat Alin Tișe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

CJ Cluj și-a motivat decizia având la bază ideea necesităţii respectării depline a legislaţiei în vigoare, fără niciun fel de derogare sau abatere şi a protejării interesului general al comunităţii. Poziția acestora a fost comunicată prin intermediul unor adrese oficiale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, Comisariatului Regional Cluj al Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj şi Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj.

2

3

5

Distribuie articolul

Lasă un comentariu