Mașinile mai grele de 7,5 tone vor plăti mai mult pentru a putea tranzita comuna Florești

Autoritățile locale au anunțat că mașinile de mare tonaj trebuie să achite o taxă de 10 ori mai mare pentru a tranzita comuna Florești. Dacă până la adoptarea acestei hotărâri șoferii plăteau 10 lei/zi, acum valoarea taxei a ajuns la 100 de lei/zi. Proiectul a obținut 13 voturi pentru și trei abțineri din partea consilierilor locali.

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a motivat necesitatea adoptării acestei hotărâri prin faptul că drumurile sunt distruse de mașinile de mare tonaj ale firmelor, stricăciunile fiind mai apoi reparate tot din banii locuitorilor din comună.

„Eu consider că accesul acestor mijloace de transport agabaritice pe drumurile și străzile la care fac eu referire, nu fac altceva decât să ne aducă un prejudiciu enorm în bugetul local, care nu va mai putea fi susținut din buzunarul locuitorilor comunei Florești. Nu mi se pare normal să fie susținut de către floreșteni, atâta timp cât dvs desfășurați o activitate economică în relație cu alți agenți economici. Dacă mergem mai departe, 100 de lei pe zi nu înseamnă 100 de lei pe transport. Dacă sunteți de la o firmă de transport, știți că într-o zi un mijloc de transport face mai multe transporturi”, a declarat Șulea.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu