Proprietarii Amareto și Oncos, puși sub control judiciar după perchezițiile efectuate la fermele de pui din Florești

Viorica Cobârzan, proprietara Amareto și Vasile Onaca, patronul firmei Oncos, au fost puși sub control judiciar timp de 60 de zile, în urma unor percheziții care au fost efectuate la fermele de pui din comuna Florești. De asemena,au fost găsite nereguli și la sediul fermei Puiul Regal Gilău, proprietarii Balaș fiind și ei plasați sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, cei patru sunt acuzați de evaziune fiscală, întrucât, timp de patru ani, aceștia nu și-ar fi înregistrat veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale. Totodată, aceștia sunt suspectați că ar fi creat mai multe societăţi comerciale în scopul comercializării intracomunitare de produse din carne de pui, din judeţul Cluj.

„La data de 19 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale,  din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat 19 percheziţii, în judeţul Cluj, la sediile şi punctele de lucru ale unor firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma administrării probatoriului, față de 4 persoane a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost dispusă măsura controlului judiciar.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a 6 clădiri și asupra sumelor de bani din conturile celor în cauză”, se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la aproximativ 6.000.000 de lei.

Perchezițiile au fost efectuate în mai multe localități din județul Cluj.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu