CJ Cluj a predat Ministerului Sănătății terenul viitorului Spitalul Regional de Urgență din Florești

Consiliul Județean Cluj a predat Ministerului Sănătății terenul pe care va fi edificat viitorul Spital Regional de Urgență de la Florești, prin intermediul unui protocol de predare-primire. Predarea efectivă a terenului și semnarea acestui document reprezintă ultimul pas procedural legal.

„Este un pas extrem de mare înainte în procesul de construire a Spitalului Regional de Urgență. Predarea efectivă a terenului consfințește faptul că am finalizat cu succes tot ceea ce ținea de noi legat de acest proiect atât de important pentru județul Cluj. Sper că eforturile noastre vor fi continuate cu succes și că în cel mai scurt timp vor veni și banii, astfel încât să se înceapă construcția efectivă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură amplă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român.

Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Procedura de predare-primire a inclus și o vizită în teren, pe amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgență, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu