De ce este bine să faci exerciții aerobice?

Asociația Americană a Inimii recomandă ca fiecare persoană să facă 30 de minute de exerciții aerobice moderate, timp de 5 zile pe săptămână, sau 20 de minute de aerobic intens, 3 zile pe săptămână, pentru a menține o sănătate bună și a evita bolile cronice. La aceste antrenamente, scopul este de a atinge un puls (bătăi ale inimii) de 60%-80% din cel maxim.

Problemele cardicace sunt printre cele mai frecvente cauze ale deceselor și în România. Lipsa de activitate fizică, presiunea arterială mare și fumatul sunt alți factori care contribuie. Antrenamentul de fitness este cea mai simplă și eficientă soluție! Studiile arată că acesta îmbunătățește subtanțial starea de sănătate a inimii și a plămânilor.

Iată câteva beneficii ale aerobicului:

  • Stare mentală mai bună.Crește încrederea în sine, stabilitatea emoțională, memoria și funcțiile creierului. De asemenea, combate simptomele depresiei.
  • Stare fizică mai bună.Pe lângă beneficiile pentru inimă și plămâni, acesta reduce colesterolul, scade riscul de diabet de tip 2, întărește sistemul imunitar și reduce presiunea arterială.
  • Aspect mai frumos.Aerobicul arde rapid caloriile și determină pierderea în greutate, fiind o opțiune potrivită pentru care doresc să slăbească. În plus, întărește musuclatura și îmbunătățește postura.
  • Forță și dinamism.Antrenamentul aerobic crește puterea și oferă mai multă energie pentru muncă și distracție. În plus, somnul va fi mai liniștit, stresul se va reduce și va crește stima de sine.

Cum se începe? Specialiștii recomandă creșterea treptată a intensității exercițiilor. Mai ales persoanele sedentare sunt sfătuite să pornească cu antrenamente ușoare. Întotdeauna e nevoie de încălzire înainte și de hidratare corespunzătoare.

Exercițiile nu trebuie făcute la scurt timp după masă. De asemenea, cei care au probleme medicale ar fi bine să consulte un medic înainte de a începe. Nu e recomandat fitness-ul când persoana este foarte obosită sau bolnavă.

Pentru mai multe detalii și pentru construirea unui plan personalizat de antrenamente, vă sfătuim să apelați la profesioniști:

Fit House
Adresa: Str. Șesul de Sus nr. 12
Telefon: 0742 046 891; 0743 507 833
E-mail: fithouse.floresti@gmail.com
Web: http://www.fithouse.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/FitHouseFloresti/

Distribuie articolul

Lasă un comentariu