Alin Tișe: „Spitalul Regional de Urgență va fi construit la Cluj!”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a reconfirmat, în cadrul conferinței de presă susținute la sfârșitul săptămânii trecute, faptul că Spitalul Regional de Urgență urmează să fie construit în Florești. În acest context, liderul forului administrativ clujean a reamintit că, încă de la mijlocul lunii septembrie a.c., Consiliul Județean a finalizat toate demersurile care intrau în atribuțiile sale, referitoare la edificarea acestui obiectiv medical. 

,,Nici un moment nu avea de ce și nu putea să se schimbe locația viitorului Spital Regional de Urgență într-un alt județ decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligațiile și am pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren de cca. 14 hectare, cel mai bun ca și amplasare, planeitate și acces la utilități dintre cele trei locații vizate”, a declarat Tișe.

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile județene, Consiliul Județean Cluj a fost primul dintre autoritățile din țară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iași și Craiova, care a finalizat întreaga procedură, ultima adresă referitoare la acest subiect fiind transmisă Ministerului Sănătății în data de 12 septembrie a.c.

Prin intermediul respectivului document, Consiliul Județean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate  spitalicească, situat în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374, are o situație juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016, prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român.

Ulterior, au fost demarate procedurile pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu