Drumul județean 107P Gilău (DN 1) – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R va fi reabilitat și modernizat

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare pentru un nou drum județean, respectiv DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R, sectorul de drum cuprins între kilometri 0+000 și 44+260. 

Investiția este parte a programului de modernizare și reabilitare pentru anul în curs, fiind finanțată din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest sens de Consiliul Județean.

Așa după cum am mai afirmat, e important ca fiecare zi cu vreme favorabilă să fie folosită pentru a se lucra la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, astfel încât clujenii să beneficieze în cel mai scurt timp de condiții optime de circulație pe cât mai multe drumuri județene” a declarat Tișe.

Preconizate a se desfășura pe parcursul a maxim 24 de luni, lucrările de execuție vor debuta în cel mai scurt timp posibil. Ele vor consta în reabilitarea în profunzime a celor două benzi de circulație prin așternerea unui strat de piatră spartă cu grosimea de 12 cm, realizarea unui covor asfaltic în două straturi, respectiv binder și strat de uzură, asigurarea înclinației minime necesare pentru scurgerea apelor în șanțuri și rigole de suprafață precum și amenajarea de acostamente de până la 0,75 m.

Totodată, de-a lungul celor peste 44 de kilometri se va sigura racordarea la toate cele 52 de drumuri laterale – asfaltate, pietruite și de pământ, se vor construi cinci parcări și se va realiza semnalizare rutieră pe întregul sector de drum vizat.

În același timp, întrucât drumul județean 107 P străbate zona de munte a județului, vor mai fi executate și lucrări sistematice de consolidare a terasamentelor prin ranforsări din beton pentru șanțuri, fundații de parapet adâncite, ziduri de gabioane, apărări de maluri și altele iar o parte din cele 14 poduri și 171 de podețe existente de-a lungul traseului vor fi demolate și reconstruite, restul urmând să fie reparate.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu