A fost semnat acordul voluntar privind sistemul de colectare selectivă în Florești

Astăzi, 24 februarie a.c., în cadrul unei ședințe ce a avut loc la sediul Primăriei comunei Florești, s-a semnat acordul voluntar privind sistemul de colectare selectivă, ce urmează să fie implementat în Florești.

Primarul comunei, Horia Șulea, spune că proiectul este o premieră la nivel național, „pentru că îmi doresc un Florești curat, pentru că vreau să le ofer floreștenilor posibilitatea de a colecta selectiv, din nou, Floreștiul inovează, fiind un creuzet al ideilor constructive în acest domeniu”.

Mai concret, orice persoană fizică sau juridiă poate adera, prin intermediul unei platforme deschise, la realizarea obiectivului de colectare selectivă, iar scopul este, conform lui Șulea, „realizare unei ținte de 50% deșeuri reciclate până în 2020”.

Primul pas în conturarea proiectului va fi instalarea unui automat de preluare a deșeurilor reciclabile cu recompensa în zona supermarket-ului Carrefour Florești, iar ulterior vor fi distribuiți saci speciali, ce vor avea drept scop colectarea selectivă la casele oamenilor. Mai apoi, se vor monta stații de colectare supraterană și subterna în zonele rezidențiale din comuna Florești, anunță primarul Horia Șulea.

Sursa fotografiei: Facebook Horia Șulea

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu