USR: „Susținem dezvoltarea Floreștiului pe plan cultural și turistic!”

Într-un comunicat de presă, organizația USR Florești afirmă că nu este împotriva construirii Muzeului Identității Transilvănene în comună și să vina pe primarul PNL-ist Bogdan Pivariu pentru comunicarea deficitară a detaliilor despre acest proiect.

Muzeul Identității Transilvănene a stârnit multe controverse în spațiul public după ultima ședință a Consiliului Local Florești. Din păcate a existat o lipsă de informare cu privire la implementarea proiectului, acesta fiind și motivul pentru care consilierii USR PLUS Florești au cerut în martie retragerea lui de pe ordinea de zi, demers refuzat de primar.

Având în vedere importanța proiectului la nivel local și regional, USR PLUS Florești a considerat normală o informare corectă și completă din partea inițiatorului, primarul Bogdan Pivariu, înaintea unui vot. Din păcate singurele informații transmise au fost 4 pagini cu foarte puțin conținut util. În condițiile
în care votul consilierilor USR PLUS era decisiv în această problemă nu putem decât să ne exprimăm regretul cu privire la modul superficial în care primarul a ales să trateze subiectul.

Pentru a răspunde la întrebările legate de HCL și proiect consilierii locali USR PLUS s-au întâlnit la fața locului cu directorul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Dr. Felix Marcu și cu deputatul USR PLUS, Viorel Băltărețu și au reușit sa clarifice mai multe detalii ale implementării.

Este imperativ sa folosim corect banii europeni din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliența) pentru a dezvolta durabil comunitățile noastre și trebuie să evităm proiecte implementate prost sau fără infrastructura care să le susțină.

Chiar dacă locația nu este una ideală și prezintă multe provocări în ceea ce privește accesibilitatea și traficul din zonă, suntem de părere că printr-un plan urbanistic zonal adecvat și o implementare făcută cu simț de răspundere proiectul poate deveni unul de referință la nivel național. USR PLUS Florești își
asumă un rol constructiv în acest proiect și va monitoriza implementarea acestuia pentru a ne asigura că Muzeul Identității Transilvănene va deveni o mândrie pentru floreșteni!

Distribuie articolul

Lasă un comentariu