Terenul viitorului Spital Regional de Urgență a fost trecut oficial în domeniul public al Statului

Conducerea Consiliului Județean Cluj informează că terenul pe care va fi construit viitorul Spital Regional de Urgență, cu o suprafață de 14,3064 hectare, situat în localitatea Florești, strada Avram Iancu nr. 370 – 374, a fost trecut oficial în domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Sănătății.

„Este o etapă extrem de importantă în procesul de edificare a viitorului Spital Regional de Urgență pentru care ne luptăm de atâția ani. Ea vine la finalul unei proceduri complexe în urma căreia am transmis Guvernului un teren cu o situație juridică pe deplin clarificată și fără niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasării, planeității și accesului la utilități”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Potrivit prevederilor hotărârii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 lei se va face în termen de 30 de zile, în baza unui protocol ce urmează a fi încheiat în acest sens între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Sănătății.

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură amplă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății.

Ulterior, s-a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și s-a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu