Romii de la Pata Rât vor beneficia de apartamente sociale în Apahida, Baciu, Florești și Cluj-Napoca

35 de familii de romi care trăiesc în locuințele improvizate de lângă rampa de gunoi de la Pata Rât vor primi apartamente sociale în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu şi Floreşti. Pentru aceasta, familiile vor fi nevoite să plătească 100 de lei chirie în fiecare lună, scrie Monitorul de Cluj.

Hotărârea face parte din proiectul Pata Cluj și a fost făcută publică astăzi, 28 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă. Cele 35 de familii (care reprezintă 10% din totalul familiilor care locuiesc în Pata Rât) au fost selectate în funcție de veniturile membrilor, locurile de muncă, vechimea în muncă, îngrijirea copiilor, înscrierea copiilor la şcoală şi frecventarea cursurilor.

„Contractele vor fi încheiate pe perioadă nedeterminată, iar în cazul în care beneficiarii nu vor plăti timp de trei luni chiria şi utilităţile, vor fi evacuaţi. Prin acest proiect s-a urmărit luarea unor măsuri privind integrarea socială a romilor din zona Pata Rât”,

a declarat coordonatorul proiectului, Tonk Gabriela.

De asemenea, conform sursei citate, tot prin intermediul acestui proiect, 70 de romi de la Pata Rât au fost angajaţi de mai multe firme, iar alte zece persoane au fost sprijinite să elaboreze planuri de afaceri de mici întreprinderi.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu