Propunerile USR pentru Centura Nord și drumul de legătură Cluj – Florești au fost respinse de majoritatea lui Boc

O parte dintre cele 76 de proiecte depuse de USR pentru finanțare din bugetul local 2024 au fost aprobate, dar altele, care sunt de-o importanță majoră pentru clujeni, cum ar fi cele de infrastructură pentru decongestionarea traficului în oraș, au rămas „în analiză”.

Lidera grupului consilierilor locali USR, Alexandra Oanăa mulțumit clujenilor care și-au adus contribuția la lista de proiecte cuprinse în buget și care susțin bugetul local„Am urmărit cu cele 76 de proiecte să aducem mai multe investiții în cartiere, astfel încât să avem un oraș în care chiar putem spune că nimeni nu este uitat. Un oraș în care toți copiii pot să meargă la creșă, grădiniță, școală, la ei în cartier. Un oraș în care transportul public chiar este o alternativă pentru toți clujenii, indiferent de cartierul în care locuiesc. Un oraș în care ne putem crește copiii sănătoși și ne putem îngriji vârstnicii cu demnitate. Un oraș în care sprijinim creatorii și artiștii locali și un oraș în care marile proiecte de infrastructură sunt planificate din timp și se finalizează la timp. De asemenea, Alexandra Oana a subliniat că „totuși, USR a pus șuruburi la dezvoltarea acestui oraș.

Cum o serie de propuneri solicitate de clujeni au rămas „în analiză”, consilierii USR au solicitat primarului Emil Boc explicații pentru amânarea acestora.

Printre aceste propuneri se află și actualizarea studiului de fezabilitate pentru Centura Nord. Consilierul USR Călin Groza a argumentat că e necesar să începem din timp demersurile pentru a nu aștepta încă 18 ani să avem această centură, așa cum s-a întâmplat cu centura Sud„Ați pomenit de mai multe ori cuvântul viziune și consider că Centura de Nord tocmai asta aduce, o viziune de dezvoltare a Clujului, care vine în completare cu cea existentă a Centurii de Sud. Îmi aduc aminte de răspunsul primarului Apostu la cererea C.N.A.I.R, că de cele două centuri Clujul nu are nevoie în anul 2009, din păcate”, i-a amintit consilierul USR primarului.

Propunerea USR de actualizare a studiului de fezabilitate pentru Centura Nord a fost respinsă de majoritatea PNL-PSD-UDMR din Consiliul Local, care a acceptat argumentul lui Emil Boc că nu sunt bani și că primăria are deja în derulare mai multe proiecte mari.

Aceeași soartă a avut și drumul de legătură Cluj-Florești (la ieșirea din Sfântu Ion către Valea Gârbăului), respectiv asfaltarea a doar 360 de metri care ar fi dus la decongestionarea traficului între cele două localități și ar fi fost o soluție pentru haosul care va urma după începerea lucrărilor de extindere la DN1.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu