Primarul comunei Baciu ia atitudine în urma mesajului transmis de Horia Șulea

Ioan Mureșan, primarul comunei Baciu și, totodată, membru PSD, a luat atitudine în urma mesajului lui Horia Șulea la adresa evenimentelor care s-au petrecut, ieri, la protestul din București.

Mesajul edilului floreștean poate fi citit aici.

„Apel la rațiune și seriozitate

D-le primar Șulea, dumneavoastră vă prezentați ca un om de onoare. Care crede în principii și acționează pe baza și în numele lor, atât în viața privată, cât și în conducerea administrației comunei Florești. Tocmai de aceea m-a surprins neplăcut mesajul dvs. neprincipial, prin care cereți reprezentantilor comunelor membre in Asociatia Comunelor să nu participe la Adunarea generala a Asociatiei Comunelor din Romania, care va avea loc in perioada 19-22 februarie la Bucuresti, pentru că se ține la Hotelul Rin. Vă argumentați cererea, întrucât „este nepermis ca, in baza informatiilor detinute acum, in baza a ceea ce se intampla acum la Bucuresti, noi, primarii comunelor sa ne intalnim la Hotel Rin”, întrucât „ galeria celor de la Dinamo a atacat fortele de ordine de la mitingul PASNIC din Bucresti, starnind violente si denaturand caracterul si mesajul manifestatiilor.” Mai mult decât atât, sugerați că frații Negoiță ar fi cei responsabili de instigarea la presupusele fapte ale celor din galeria de la Dinamo. În cursul zilei de astăzi s-a dovedit că aceasta a fost o manipulare mizerabilă.

În același timp, ne-principialitatea dvs. este evidentă și din perspectiva faptului că în numele unui interes politic vreți să anulați sau să boicotați întrunirea unui for colegial și administrativ al nostru, al primarilor de comune. Și – iertați-mă – o faceți într-un mod irațional și generator de precedent periculos. Dacă am merge pe logica dvs. și pe interesul de partid și noi, primarii PSD, am putea cere să nu-l mai recunoaștem pe președintele Asociației noastre, întrucât este de la PNL.

Eu zic să cumpănim bine gesturile și mesajele noastre publice. Întâi pentru că suntem primari, apoi pentru că, în virtutea funcției noastre, suntem obligați să fim serioși și responsabili. La urmă, dar nu în cele din urmă, pentru că suntem ardeleni.

Cu stimă!
Ioan Florin Mureșan”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu