Asociația Pro Infrastructură: Lucrările la Canalul Șomeșul Mic de la Gilău vor fi finalizate în septembrie 2018

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură informează că, în decursul zilei de ieri, 1 februarie, s-a încheiat procesul de predare-primire a amplasamentului pentru Canalul Șomeșul Mic de la Gilău (lângă Cluj-Napoca), acolo unde constructorul ciotului de autostradă de 766 de metri trebuie să execute cele 4 pile ale podului poziționate în canal.

Acest mini-segment va conecta “muzeul” Gilău-Nădășelu (8,7 km) de restul autostrăzii A3 până la Câmpia Turzii. Potrivit reprezentanților asociației, predarea amplasamentului către constructor (Tirrena Scavi) era un pas critic, absolut necesar a fi trecut în luna ianuarie, pentru a se putea respecta termenul contractual (sfârșit de august 2018) pentru finalizarea podului și, implicit, deschiderea traficului pe lotul Gilău-Nădășelu care este gata încă din noiembrie 2017.

„Din informațiile neoficiale pe care le avem la această oră, despăgubirile ce vor trebui plătite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere către Hidroelectrica (aferente perioadei de 6 luni cât timp canalul va fi închis) se ridică în jurul sumei de 2 milioane de euro.

Așa cum se vede din pozele surprinse ieri, canalul este deja drenat. Constructorul va începe spargerea pereului imediat (poate chiar astăzi), iar de săptămâna viitoare ar trebui să vedem execuția primilor piloți forați. Cel puțin teoretic, în acest moment, șantierul este în grafic și avem deocamdată șanse bune să putem inaugura podul/viaductul și lotul-muzeu alăturat în luna septembrie 2018”, subliniază conducerea asociației.

Asociația Pro Infrastructură
Distribuie articolul

Lasă un comentariu