Poziția CJ Cluj cu privire la intenția APM de a aviza funcționarea fermei de pui din Florești

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au reacționat la auzul veștii că Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj are în vedere acordarea avizului de mediu fermei de pui din Florești.

Prin intermediul unui comunicat de presă, CJ Cluj își exprimă dezacordul în acest sens, menținându-și astfel părerea exprimată în toamna anului trecut cu privire la acest subiect.

Consiliul Județean Cluj constată cu surprindere că Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj dorește să avizeze funcționarea fermei de pui din mijlocul cartierului de locuințe din Florești.

Facem mențiunea că cetățenii comunei Florești au fost împotriva acestui demers și că APM Cluj, ignorând toate demersurile procedurale deja îndeplinite, nu ține cont de dezbaterea care a avut loc, organizând-o, de fapt, de fațadă, doar ca să bifeze procedural operațiunea.

Din păcate, APM Cluj va condamna floreștenii să trăiască într-un mediu poluat, toxic, care afectează sănătatea publică.

APM Cluj trebuie să își asume răspunderea în fața celor aproximativ 38.000 de locuitori ai comunei Florești.

Menționăm în acest context faptul că am solicitat deja APM Cluj să reanalizeze dosarul – acele ferme se autorizează de fapt ulterior existenței locuințelor, să analizeze temeinic plângerile oamenilor și contestațiile cetățenilor. Mai mult, am solicitat atât APM Cluj cât și Instituției Prefectului Județului Cluj să se opună unui demers nejustificat de avizare a fermelor de pui între locuințe și să țină cont de interesele și solicitările cetățenilor.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu