Noul punct SIGUREC a fost inaugurat în Florești

Noul punct SIGUREC a fost inaugurat, astăzi, 20 iunie, în Florești. Primarul Horia Șulea, alături de Green Group, grupul Carrefour, Institutul Verde și compania Grădinariu au dat undă verde utilizării acestui sistem performant de colectare a deșeurilor.

„Încă un pas spre normalitate. O premieră națională, fără îndoială, Floreștiul devenind Capitala Inovației în Reciclare. Sistemul de coelctare selectivă este unul bazat pe containere îngropate, complet automatizat și cu telemeterie privind gradul de umplere și necesitatea de golire a containerelor. Practic, floreștenii doar introduc în aparat recipientul și urmează indicațiile de pe un touch screen user-friendly. Selectarea/transportul și depozitarea în containerele îngropate se realizează automat.

Am inaugurat (alături de Green Group, grupul Carrefour, Institutul Verde și compania Grădinariu ) cel mai modern sistem de colectare selectivă a deșeurilor, numit SIGUREC PUBLIC, pe Strada Someșului, în apropierea stadionului de fotbal. Aici, locuitorii comunei Florești pot aduce pentru reciclare deșeuri de ambalaje (recipiente PET, sticlă, aluminiu), primind în schimb vouchere valorice ce pot fi folosite ca reduceri la cumpărături în magazinele Carrefour.

Totodată, cei care aduc deșeuri pot alege să doneze valoarea acestora către o cauză socială. și, mai mult, se poate participa și la o tombolă cu premii atractive precum o excursie în Transilvania, biciclete și fel de fel de gadgeturi.
Sunt ferm convins că floreștenii vor uzita din plin de acest punct de colectare deșeuri reciclabile”, a transmis primarul prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

În prezent, comuna Florești beneficiază de 4 puncte automatizate de colectare deșeuri:

  • în parcarea VIVO,
  • pe str. Eroilor,
  • lângă Carefour Florești,
  • pe str. Someșului.
Distribuie articolul

Lasă un comentariu