Noul pod de la Someșu Rece a fost terminat

Consiliul Județean Cluj a finalizat construirea noului pod din localitatea Someșu Rece situat pe drumul județean DJ 107P, la kilometrul 4+310.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj„După ce la începutul lunii anunțam completa finalizare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – (DN 1R), azi putem anunța și finalizarea construirii noului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe același drum județean. Un drum extrem de important din punct de vedere strategic și turistic, care oferă acestei zone montane spectaculoase șansa unei dezvoltări economico-sociale reale.”

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care acesta se afla. Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou, pe vechiul amplasament.

Podul este prevăzut cu trei deschideri de 12 metri, 21 de metri, respectiv 12 metri, lungimea suprastructurii mâsurând 46,40 metri.

Astfel, podul are o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri, din care 7,80 metri sunt alocați părții carosabile, 2×1,50 metri trotuarelor, 2×60 metri spațiilor de amplasare cu nivel de siguranță și 2×0,25 metri parapeților pietonali.

Noul pod beneficiază de hidroizolație performantă, protecție a hidroizolației, două straturi de asfalt și marcaje rutiere.

Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.

Din motive tehnice, noul pod va fi redat circulației rutiere începând de joi, 21 decembrie 2023.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu