Noi acțiuni de salubrizare în zona lacului Tarnița

Consiliul Judeţean Cluj informează că, în cursul zilei de luni, 22 ianuarie a.c., a fost derulată o amplă acţiune de salubrizare în zona turistică „Lac Tarniţa”, situată pe drumul judeţean DJ 107P Someşul Rece – Someşul Cald.

În urma acestei acțiuni a fost colectată o cantitate de aproximativ 10 tone de deşeuri depozitate ilegal în vecinătatea părţii carosabile a drumului judeţean 107P. Deșeurile au fost, ulterior, transportate în locuri special amenajate în vederea depozitării.

„A fost o acțiune mai mult decât necesară și care nu putea fi amânată întrucât numărul celor care tranzitează această zonă, cu atât mai mult cu cât a nins, e unul considerabil. Și, pentru că suntem convinși că acest areal ar trebui să aibă o cu totul altă față, vom continua să ne facem datoria, inclusiv prin sancționarea celor care depozitează ilegal deșeuri“, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

La acţiune au participat angajați ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, fiind folosite utilaje specifice colectării şi transportului de deşeuri.

Totodată, conducerea CJ Cluj anunță că va continua să desfăşoare acţiuni de ecologizare în această zonă. În paralel însă, forul administrativ județean va intensifica demersurile întreprinse în vederea descurajării și, respectiv, sancționării celor care depozitează ilegal gunoaie, în alte locuri decât cele special amenajate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu