Miting de protest împotriva construirii unor noi spații imobiliare în Florești

Locuitorii de pe strada Muzeul Apei din Florești au anunțat că vor organiza duminică, 10 aprilie, un miting de protest împotriva construirii unui nou imobil, ce ar urma să fie situat între două dintre blocurile din zonă. Peste 100 de familii care locuiesc în zona respectivă sunt nemulțumite de o posibilă construcție a unui nou imobil, despre care consideră că le-ar lua lumina, urmând a fi amplasat într-un spațiu destinat separării imobilelor deja existente.

Totodată, pe lângă blocul de locuințe cu trei etaje ce ar urma să fie ridicat între alte două imobile, în zona Muzeul Apei din comuna Florești ar urma să fie construite și alte imobile. În acest sens, primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat, citat de Transilvania Reporter, că „Joi (n.r.: 7 aprilie a.c.) a fost o delegație a protestatarilor la primărie și le înțeleg nemulțumirea. Este vorba despre ridicarea unui imobil cu parter, etaj și un etaj retras. Acolo este o situație mai complexă legată de proprietăți, cum s-a întâmplat adesea în Florești. Documentația, din câte îmi aduc aminte, este în regulă. Situația de acolo, ca și din alte zone din Florești, este moștenită din perioada dinainte de a fi ales eu primar”.

Totodată, Șulea a declarat că Planul Urbanistic Zonal pentru perimetrul respectiv a fost aprobat încă din luna aprilie 2008, înainte de începerea mandatului său de primar. Totodată, acesta așteaptă turnarea fundației la respectivul imobil, spunând că, dacă va fi ceva în neregulă, se va interveni atunci, împreună cu Inspectoratul Județean în Construcții.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu