Minune: sunt șanse ca podul de la Gilău să fie terminat în septembrie

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură susțin că, spre surprinderea tuturor, autostrada de la Gilău la Nădășelu ar putea fi deschisă conform programului, în această toamnă.

Șantierul ciotului de 766 de metri de la Gilău, parte din Autostrada A3, este momentan în grafic pentru finalizarea în luna septembrie 2018, așa cum puteți observa din filmarea aeriană și din fotografiile de la sol realizate în acest weekend. Constructorul încă lucrează la pilele podului peste Someșul Mic, dar și la breteaua de acces dinspre Cluj-Napoca spre Nădășelu.

Vestea bună este că au sosit primele piese din macaraua de 600 de tone prin care vor fi ridicate și instalate grinzile fabricate de Bechtel. “Monstrul”, așa cum a fost botezat de entuziaști, este un imens puzzle 3D care probabil va fi asamblat complet săptămâna aceasta. La încărcare va fi ajutat de două macarale mai mici.

Transportul și instalarea propriu-zisă a celor 64 de grinzi vor fi operațiuni spectaculoase care ar trebui să înceapă în perioada imediat următoare și, în mod normal, vor ține 25-30 de zile.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu