Ministerul Sănătății va prelua terenul din Florești în vederea edificării Spitalului Regional de Urgență Cluj

Spitalul Regional de Urgență Cluj este cu un pas mai aproape de edificare. În acest sens, Consiliul Județean Cluj a primit, ieri, o solicitare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin care se cere transmiterea din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al statului a terenului de pe teritoriul comunei Florești, pe care urmează să fie construit viitorul spital.

Terenul de 144.000 metri pătrați este situat pe  strada Avram Iancu, nr. 370-374. Acesta va trece din administrarea Consiliului Judeţean în administrarea Ministerului Sănătății.

„Susţinem cu toată convingerea şi prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie acest demers, mai mult decât benefic şi salutar, al construirii la Cluj, din fonduri europene, a Spitalului Regional de Urgenţă. Tocmai de aceea, voi răspunde cu maximă promptitudine acestei solicitări, sens în care voi convoca, în regim de urgenţă, o ședință în cadrul căreia Consiliul Județean să aprobe trecerea acestui teren în domeniul public al statului”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În cadrul aceluiași proiect, pe lângă Spitalul Regional de Urgență Cluj, urmează să mai fie construite alte două spitale regionale de urgență, la Craiova și Iași. În acest scop, Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea unei sume totale de 150 de milioane de euro.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu