Mesajul primarului Șulea înaintea ședinței de astăzi a Consiliului Local

Primarul Horia Șulea a postat pe contul său de pe o rețea de socializare un mesaj în care explică problemele care vor fi dezbătute astăzi, la ședința Consiliului Local. Pentru soluționarea crizei deșeurilor din comună, edilul floreștean propune două soluții:

  • majorarea de capital a firmei SC Quatro Eco Salub,
  • retragerea licenței de operare de către ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice).

„Dragii mei dragi,
În ședința de azi a Consiliului Local, Legislativul Local – cel ce emană legi locale – din nou Executivul, adică Primăria – cel ce execută / pune în aplicare legile locale stabilite de Legislativ – am introdus pe ordinea de zi Proiectul privind majorarea de capital a SC Quatro Eco Salub, firmă unde asociat este și Consiliul Local Florești. Consilierii locali vor vota.

Soluțiile sunt fie majorarea de capital care să permită dezvoltarea firmei pentru a face față volumului de deșeuri de la nivelul Floreștiului, fie retragerea licenței de operare de către ANRSC (Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) și apoi organizarea unei licitații privind delegarea gestiunii serviciului de ridicare/colectare deșeuri de către ADI ECO METROPOLITAN, în baza Capitol VI, Art 12, alin. 2 din Documentul de Poziție al ADI ECO METROPOLITAN (în baza căruia s-a obținut finanțarea de aproape 200 milioane lei pentru realizare SMID, adică CMID + rampe de transfer + închideri rampe neautorizate + infrastructura aferentă), coroborat cu Art.4 din același Document și cu Art V alin 2 din Statutul ADI ECO METROPOLITAN.

Cu alte soluții legale, pertinente, fezabile, realizabile și în Spiritul și Litera Legii și a Documentelor asumate de către ADI ECO METROPOLITAN (unde sunt părți toate UAT din județ) nu a venit încă nimeni”, a transmis primarul.

Ședința Consiliului Local Florești va avea loc astăzi, 19 ianuarie, începând cu ora 16:00, la sediul de pe strada Avram Iancu, nr. 170.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu