Intervenții pentru combaterea poleiului pe 94 de drumuri județene, inclusiv în zona Gilăului

Consiliul Judeţean Cluj informează că, în cursul dimineţii de astăzi, 19 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.

Având în vedere că în ultimele 24 de ore precipitaţiile căzute sub formă de ninsoare au fost relativ abundente, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, pe unele drumuri judeţene s-a format polei, a fost nevoie de intervenția cu material antiderapant.

Astfel, la această oră, se acţionează cu 35 de utilaje pe 50 de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 – zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej.

De asemnea, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de ieri, 18 ianuarie, s-a intervenit pe nu mai puțin de 80 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate în zonele amintite anterior.

Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 32 de utilaje, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 420 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu