Horia Șulea: „Spitalul Regional de Urgență din Florești a primit undă verde la Bruxelles”

Primarul Horia Șulea anunță că autoritățile europene competente au dat undă verde demarării proiectului care prevede construirea Spitalului Regional de Urgență din Florești.

Unitatea medicală, cofinanțată prin Programul Operațional Regional, urmează să fie realizată cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate și de depunere a documentației complete a proiectului este primăvara anului următor.

Potrivit edilului floreștean, România are la dispoziție 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, iar prin Programul Operațional Regional, 326 milioane euro sunt direcționate spre investițiile în domeniul sănătății, jumătate din această sumă fiind alocată construcției celor 3 spitale regionale (Florești (Cluj), Iași și Craiova).

„Spitalul Regional de Urgenta din Floresti a primit unda verde la Bruxelles. De acum incolo, trebuie ca ai nostri guvernanti sa fie incapabili sau rauvoitori pentru a nu demara efectiv realizarea. (…)

A nu materializa aceasta oportunitate de catre guvernanti ar fi un act de un cras neprofesionalism si un atentat la sanatatea viitorului Romaniei. Spitalul Regional de Urgenta din Floresti are, dintre cele tei spitale, documentatia in cel mai avansat stadiu, terenul pe care urmeaza a fi construit (15 hectare adiacente DN1 Avram Iancu, in proximitatea zonei unitatilor miliatre) fiind cel mai propice in acest sens (plat, cu utilitati, conectat la cai de comunicatie, situatie juridica clara)”, a declarat primarul floreștean, prin intermediul unei postări pe contul său de socializare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu