Horia Șulea: „Lucrările la Drumul de Legătură Sud Florești sunt în plină desfășurare”

Horia Șulea, primarul comunei Florești informează că lucrările la drumul de legătură – varianta sud Florești, în lungime de aproximativ 2,7 kilometri, se află în plină desfășurare. În acest context, accesul spre sau dinspre anumite zone (precum străzile Răzoare – Lăcrămiarelor – Narciselor) va fi îngreunat în această perioadă.

Conform informațiilor oferite de edil, se execută lucrări de infrastructură, inclusiv poziționare/extindere/reabilitare a sistemului de canalizare și a iluminatului public. Proiectul beneficiază de finanțare de la bugetul local al comunei Florești, printr-o linie de finanțare de peste 47,6 milioane de lei.

„Administrația publică locală floreșteană înțelege situația cu care se confruntă locuitorii din zonă, dar realizarea unei lucrări de anvergură precum cea amintită anterior nu se poate realiza fără o serie de inconveniente. 

Intervenția administrației locale în amenajarea traseului Drumului de Legătură este exclusă, întregul amplasament fiind predat executantului investiției. În perioada imediat următoare se va asigura o serie de căi de acces mai facile spre / dinspre zonele amintite. 

De asemenea, administrația publică locală floreșteană este în permanent contact cu executantul lucrării, astfel ca disconfortul populației din zonă să fie cât mai redus”, spune Horia Șulea.

Drumul de legătură – varianta sud Florești a fost proiectat să aibă 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Vivo. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri. Un trotuar va avea 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu