Horia Șulea: „În ședința de joi a Consiliului Local va fi dezbătut un proiect de HCL extrem de important”

Consiliul Local Floreşti se va întâlni în cadrul unei noi ședințe care va avea loc joi, 6 aprilie, începând cu ora 16:00, la sediul de pe strada Avram Iancu, nr. 170.

Unul dintre proiectele care vor fi dezbătute în cadrul acestei ședințe este și retragerea comunei Florești din ADI Gelu Voievod și încetarea calității de asociat a comunei Florești în ADI Gelu Voievod.

Importanța acestui proiect a fost subliniată de primarul Horia Șulea, într-un mesaj pe care l-a postat pe o rețea de socializare.

„În ședința de joi a Consiliului Local va fi dezbătut un proiect de HCL extrem de important: retragerea comunei Florești din ADI Gelu Voievod și încetarea calității de asociat a comunei Florești în ADI Gelu Voievod, retragerea mandatului special acordat asociatiei de dezvoltare intercomunitară ADI Gelu Voievod cu privire la delegarea pe seama și în numele comunei Floresti a gestiunii serviciului de salubritate, precum și a exploatării sistemului de utilități publice aferent și infrastructurii aferente prin atribuire conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare și operarea directă de către comuna Florești a serviciului de salubritate care va fi delegat conform Legii printr-o procedură de achiziție publică conform legislatiei în vigoare.

Practic, consilierii locali vor decide ce facem mai departe: începem demersurile pentru a ne elibera de contractul de delegare gestiune serviciu salubrizare cu Quatro Eco Salub și a a organiza o licitație pentru acordarea serviciului SAU revenim la Quatro Eco Salub, fostul operator, și la situația de la începutul acestui an și anul trecut.

Ultima lună ne-a demonstrat că ridicarea deșeurilor poate fi realizată ȘI MAI IEFTIN ȘI CU O PERIODICITATE DE 2 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ, dar, de un operator serios și cu o capacitate adecvată frontului de lucru ce îl implică o comunitate precum Floreștiul.

Decizia aparține strict aleșilor dvs, cei 19 consilieri locali.

Vă reamintesc:

  • În vara lui 2009 comuna Florești a aderat la ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) Gelu Voievod
  • Apoi, în spetembrie 2009, ADI Gelu Voievod a delegat servciul de salubritate pe 4 UAT (Gilău, Florești, Căpuș, Măguri Răcătău) către firma Quatro Eco Salub (QES), unde asociați sunt consiliile locale din cele 4 comune.
  • În 2017, QES a informat Primăria Florești că nu poate face față graficului de ridicări stipulat în contracte, situația din teren consemnănd una, maxim 2 ridicări LUNARE!
  • La solicitarea Primăriei Florești, în februarie 2017, ADI Gelu Voievod a suspendat contractul de delegare a gestiunii pe raza UAT Florești pe o perioadă de 90 de zile.
  • Primăria Florești a organizat apoi o achiziție publică conform legislației specifice în vigoare și pe raza UAT Florești a venit un alt operator.

PS: Da, azi e 3 aprilie. Eu nu am uitat. Drumul de Ocolire Sud. Astăzi s-au mai semnat/parafat acte, utilajele au pornit de la Satu Mare, miercuri-joi incepe organizarea de șantier, inclusiv sosirea utilajelor.”

Distribuie articolul

Lasă un comentariu