Horia Șulea: „În Florești sunt fix 48 de dosare de asistați sociali!”

După ce în spațiul public au apărut numeroase informații eronate cu privire la numărul asistaților social din Florești, care sunt plătiți degeaba pentru că nu fac nimic în folosul comunității, primarul Horia Șulea aduce câteva clarificări legate de acest aspect.

Conform informațiilor oferite de edil, în Florești există 48 de asistați social, adică 0,14 % din populație. Aici sunt incluse familiile nevoiașe cu copii sub 7 ani, cei cu vârstă de pesnionare și cei bolnavi, cu decizie medicală. Dintre aceștia, doar 10 sau 11 sunt apți de muncă.

„Munca în folosul comunității înseamnă (funcție de nr membrii familie și venit) 20-35 ore de lucru pe LUNĂ, adică la un program de 4 ore pe zi, 3-7 zile pe lună ! (dacă l-am pune program de 8 ore ar însemna 2-4 zile pe lună). Toate acestea rezultă din formule de calcul prevăzute de Lege. Legat de sumele primite, acestea variază de la 142 lei la puțin peste 500 lei în cazul familiilor cu 6 membrii. (…)

Da, nu am fost și nu sunt adeptul ajutoarelor sociale. Nu am mentalitate și gândire de stânga ! Nu mă interesează bolnăviciosul principiu de bani pentru nimic mascați ca ajutoare sociale contra voturi!”, subliniază Șulea într-o postare pe o rețea de socializare.

Totodată, acesta a postat și câteva fotografii cu munca depusă zilele trecute de asistații social la curățarea zonelor V. Sanaslăului, Eroilor, Ghe. Doja și zona râului Someș – Balastierei.

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu