Construirea Spitalului Regional de la Florești, în atenția autorităților județene. Ce măsuri vor fi luate

Întârzierea începerii lucrărilor de construire a celor trei spitale regionale din Florești, Iași și Craiova este bine cunoscută de către autorități. La finalul lunii ianuarie, premierul Viorica Dăncilă declara că ”în cel mult o lună de zile, voi analiza împreună cu miniştrii de resort amploarea acestor întârzieri şi vom identifica soluţii”.

Între timp, pentru a facilita derularea și respectarea termenelor de implementare a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență din Florești, Consiliul Județean Cluj are în vedere aprobarea unui protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății.

„Am decis să inițiez acest proiect de hotărâre, pentru care am și convocat consilierii județeni în regim de urgență, întrucât nimeni nu este mai interesat decât noi de construirea acestui Spital Regional și pentru că ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. În acest fel, continuăm, într-o nouă etapă și într-o formă și mai avansată, ajutorul pe care l-am dat constant pe parcursul anilor acestui proiect cu adevărat strategic pentru întreaga regiune”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform protocolului, forul administrativ județean va reactualiza Planul Urbanistic Zonal. Se are în vedere și elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării infrastructurii tehnico-edilitare, pe baza datelor tehnice transmise de Minister. În același timp, se vor realiza branșamentele, racordurile și drumurile de acces necesare în scopul bunei funcționări a obiectivului.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean va asigura susținerea logistică, la nivel local, a implementării proiectului și va finaliza eliberarea amplasamentului de vegetația și construcțiile existente aflate în proprietatea privată a Județului Cluj.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, Consiliul Județean Cluj a predat Ministerului Sănătății terenul pe care va fi edificat viitorul Spital Regional de Urgență de la Florești, prin intermediul unui protocol de predare-primire. Predarea efectivă a terenului și semnarea acestui document reprezintă ultimul pas procedural legal.

Unitatea medicală, cofinanțată prin Programul Operațional Regional, urmează să fie realizată cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate și de depunere a documentației complete a proiectului este primăvara acestui an.

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu