Furtună violentă în Florești. Pagubele materiale se ridică la valoarea de aproximativ 10 milioane de lei

O furtună violentă a avut loc ieri seară în județul Cluj. Printre zonele afectate se numără și comuna Florești. Într-un timp foarte scurt, mai mulți localnici au rămas fără acoperișul locuințelor, zeci de copaci au fost puși la pământ, iar mai multe mașini au fost avariate.

Potrivit informațiilor oferite de primarul Horia Șulea, pagubele materiale înregistrate se ridică la valoarea de aproximativ 10 milioane de lei.

Urmările furtunii:

  • „cea mai grava situtie e pe Tineretului, unde vantul a spulberat acoperisul unui imobil colectiv SI LOCUINTELE DE LA MANSARDA, care au ramas efectiv cu pardoseala si atat ! Pagube insemnate pe Cetatii 2, Florilor, Teilor (acoperisuri smulse), Scoala din Luna de Sus, Gradinita de pe Horea, Cladirea Primariei,
  • la cladirea Primariei a fost smulsa invelitoarea prinsa in suruburi de 60 mm !!! Din pacate, la unele imobile, la acoperisuri am vazut calitate slaba a lucrarii (nu intru in detalii, doar punctez…calitate slaba, dar in parametrii ceruti de normative).”

Totodată, autoritățile locale au convocat o ședință de urgență în care vor fi căutate soluții pentru ajutorarea celor afectați de furtună.

„Vom cauta SOLUTII pentru ajutorarea celor ce au avut de suferit, in special a celor de pe Tineretului, care au ramas FARA LOCUINTE ! Maine e si sedinta de Consiliu Local, voi prezenta situatia, vom cauta SOLUTII CONCRETE

Prima urgenta este indepartarea molozului, a resturilor de la acoperisurile smulse. Se va realiza maine, de catre Primarie ! Inteleg ca propietarii de locuinte dincolo de trauma emotionala, nu au posibilitatea fizica si financiara de a rezolva acest aspect, ASA CA FACEM NOI PRIMARIA CURATENIE. NU E NICI UN BAI

Ma gandesc serios la a demara un proiect de realizare a unei CLADIRI SPECIALE DE REZERVA PENTRU SITUATII DE URGENTA. Natura ne-a dat un semnal pe care trebuie sa il luam extrem de serios!

Din pacate, marea majoritate a proprietarilor imobilelor distruse/avariate nu aveau asigurari obligatorii de locuinte.

Am fost pe teren alaturi de cei de la Politia Locala, ISU si reprezentanti ai Sectiei 6 Politie Rurala Floresti, cu totii facandu-ne datoria fata de Floresti si impreuna actionand, in masura posibilitatilor, pentru a preintampina alte nenorociri si a avea o imagine de ansamblu asupra ceea ce s-a intamplat. S-a tinut continuu legatura cu alti factori si institutii abilitate in managementul situatiilor de urgenta”, a declarat primarul Șulea.

https://www.facebook.com/camyloryk/videos/1847521305277798/

Sursă fotografii: facebook Traiesc in Floresti

 

Distribuie articolul

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu