Floreștenii sunt așteptați la Primărie să completeze declarațiile fiscale privind taxa de salubrizare

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, îi anunță pe toți floreștenii că sunt așteptaț la sediul Primăriei pentru a completa declarațiile fiscale privind stabilirea taxei de salubrizare.

Declarațiile pot fi depuse direct la Primărie sau pot fi trimise prin e-mail, la adresa salubritate@floresticluj.ro. Este necesar ca acestea să fie însoțite de o copie după actul de identitate. De asemenea, plata serviciului se va face direct la Primărie, prin numerar la caserie, sau via mandat poștal sau online. Detaliile sunt disponibile în Regulamentul de stabilire și aplicare a taxei speciale de salubrizare.

„După cum deja se știe, la începutul lunii trecute, la solicitarea Primăriei Florești, Adunarea Generală a Asociaților din ADI Gelu Voievod, entitatea care în 2009 a delagat serviciul de salubritate pe patru comune către SC Quatro Eco Salub, a decis cu unanimitate suspendarea acestui contract pe o perioadă de maxim 90 de zile, pe raza UAT Florești. Motivele le cunoaștem cu toții, fostul operator fiind efectiv incapabil a-și respecta programul de ridicare asumat prin contract, care ajunsese de la 2 ridicări pe săptămână la una pe lună.

După suspendare, am demarat o procedură specială de achiziție conform legislației în vigoare și am semnat un contract cu un alt operator, SC StrictPrest SRL. Rezultatul a fost imediat: Floreștiul a fost curățat de deșeuri în 3 zile, iar de atunci ritmul de ridicare este constant, de 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, foarte important, prețul a scăzut cu 20%, ajungând la 6,5 lei la persoane fizice, respectiv 60 lei /mc la persoane juridice. De atunci am solicitat către Quatro Eco Salub, printre altele, un business plan, raport de activitate pe anii trecuți, o justificare tehnico-economică a solicitării de majorare tarif, etc.

De asemenea, prin votul Consiliului Local, s-a demarat un audit la firma unde acționar e însuși Consiliul Local Florești. În funcție de răspunsuri se vor realiza pașii următori: reziliere contract, demarare licitație pentru operator, reluare contract cu firma anterioară, o nouă suspendare. Singurul interes al administrației publice locale floreștene este ca Floreștiul să fie curat. Și, iată, se poate, chiar și la un preț mai mic”, a declarat edilul floreștean pe o rețea de socializare.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu