Ferma de pui din Florești, amendată cu 20.000 de lei

În urma unor controale efectuate în această dimineață de Poliția Locală la Ferma de pui din localitatea Florești, SC.Brav Invest.SRL, s-au constatat numeroase nereguli, fapt pentru care societatea comercială a fost amendată cu 20.000 de lei, suma maximă prevăzută de Lege.

Conform comunicatului de presă al Primăriei comunei, societatea efectua activități de producție pentru creșterea intensivă a păsărilor, fără a îndeplini condițiile legale. Mai exact, ferma nu deținea autorizație integrată de mediu, valabilă pentru desfășurarea corectă a activității, aceasta fiind valabilă până în data de 20.06.2016.

Astfel, contravenția a fost pedepsită cu amendă, conform legii, fiind dispusă intrarea în legalitate a firmei, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de maxim 15 zile de la această dată.

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, afirmă: „Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate”.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu