Elevii Școlii Gimnaziale din Florești au primit lecții de siguranță de la reprezentanții ISU și E.ON

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” din Florești au învățat astăzi, 12 aprilie, lucruri utile despre gaz și electricitate, de la reprezentanții ISU și E.ON, care au susținut lecții despre utilizarea corectă a gazelor natural și a surselor de energie electric, fără a fi expuși unor eventuale pericole.

Specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” i-au învățat pe cei mici și cum anume trebuie să reacționeze în situații în care, aflându-se în școală sau acasă, vor simți mirosuri de gaze.

Copiii s-au bucurat, la finalul lecțiilor oferite de specialiști, de un concurs contra cronometru, denumit „Eu știu!”, la finalul căruia cei care au reușit să răspundă rapid la întrebări au fost recompensați cu premii. Directorul Școlii Gimnaziale din Florești, Violeta Ilea-Bonda, afirmă că activitățile desfășurate sunt benefice preșcolarilor care au participat „pentru că educația preventivă este bine să înceapă la vârste mici, prin crearea unei culturi preventive cu fundamente reale”.

Acțiunile de informare a elevilor cu privire la gazele naturale și electricitate fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către ISU și E.ON România, în baza parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, încheiat între cele două instituții în luna septembrie a anului 2012.

 

Distribuie articolul

Lasă un comentariu