Drumarii clujeni se luptă cu poleiul în zona Gilău

 Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 8 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza condițiilor atmosferice specifice acestei perioade, respectiv averse de ploaie, ceață și temperaturi scăzute, mai multe sectoare de drum prezentau carosabil umed care favorizează formarea poleiului.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 7 decembrie, s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 4 drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 110 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 2 drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri județene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 56 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Distribuie articolul

Lasă un comentariu